شرایط و مقررات تابعیت و شهروندی فرانسه مبتنی بر قانون تابعیت این کشور است. قانون تابعیت و شهروندی فرانسه هم بر اصل خاک و هم بر اصل خون استوار است.

قانون تابعیت و شهروندی و راه های اخذ اقامت یا اخذ شهروندی فرانسه چگونه است؟ آیا کودک با تولد در این کشور از اتباع کشور محسوب می شود و می تواند تابعیت و اقامت در فرانسه کسب کند؟ چه مدت ماندن در کشور موجب اخذ تابعیت و اقامت در فرانسه می شود؟ آیا با ازدواج هم می توان تابعیت و اقامت را به دست آورد؟

در این مقاله شما با مباحثی نظیر راه های مهاجرت نظیر شرایط مهاجرت از طریق تحصیل ، کار ، تخصص یا خرید ملک آشنا خواهید شد.

شرایط و راه های اخذ تابعیت و شهروندی فرانسه

در این قسمت به بررسی راه های اخذ تابعیت و شهروندی کشور فرانسه می پردازیم:

تابعیت و اقامت در فرانسه

تولد فرزند در خاک فرانسه

با تولد نوزاد یا بچه دار شدن خود کودک شهروندی و تابعیت در فرانسه را کسب می کند. به اطفالی که در خاک فرانسه و کشورهای تحت حمایت آن، از پدر و یا مادری که وی نیز در فرانسه متولد شده باشد تابعیت و شهروندی فرانسه اعطا می گردد.

اما اطفالی که در خاک فرانسه از والدین خارجی متولد گردند تحت شرایط زیر تابعیت و شهروندی فرانسه تحصیل خواهد شد:

  1. در صورتی که شخص بدون تابعیت باشد.
  2. در صورتی که به هجده سالگی تمام رسیده باشد و از یازده سالگی به مدت پنج سال در فرانسه اقامت داشته باشد؛
  3. در سن شانزده سالگی از طریق تقاضا (توسط خود شخص) از دولت فرانسه، مشروط بر آنکه مقیم فرانسه باشد؛
  4. در سن سیزده سالگی بر اساس تقاضای والدین طفل، مشروط بر اینکه مقیم فرانسه باشد؛
  5. اگر طفلی از والدینی که تبعه کشورهایی باشند که قبل از استقلال، تحت حاکمیت فرانسه بوده اند متولد گردد تابعیت و اقامت در فرانسه را تحصیل خواهد نمود؛
  6. چنانچه طفلی در خاک فرانسه قبل از اول ژانویه 1994 متولد گردد؛
  7. چنانچه طفل بعد از اول ژانویه 1994 در فرانسه متولد گردد، در سن هجده سالگی می تواند برای تحصیل تابعیت و اقامت در فرانسه اقدام نماید.

مطالب مرتبط:

تحصیل در فرانسه

مهاجرت تحصیلی به فرانسه

تحصیل پزشکی در فرانسه

لازم به توضیح است که بر اساس قانون تابعیت و شهروندی فرانسه چنانچه طفلی از پدر یا مادر فرانسوی در خارج از فرانسه متولد گردد وی می تواند در شش ماه تا یکسال قبل از رسیدن به سن هجده سالگی (سن رشد) برای تحصیل تابعیت و اقامت در فرانسه اقدام نماید.

از طریق تقاضا (درخواست تابعیت)

اشخاص بالای هجده سال در صورتی می توانند تقاضای تابعیت و اقامت در فرانسه را بنمایند که دارای شرایط زیر باشند:

  1. بعد از پنج سال اقامت (زندگی کردن) مداوم در فرانسه، چنانچه متقاضی متأهل و دارای فرزند باشد حتماً می بایستی با خانواده اش در آنجا اقامت داشته باشد؛
  2. لازم است متقاضی درآمد اولیه ای در فرانسه طی پنج سال قبل داشته باشد؛
  3. متقاضیانی که تبعه اتحادیه اروپا (منطقه اقتصادی اروپا) نمی باشند باید اجازه اقامت از دولت فرانسه داشته باشند.

شرط اقامت برای افراد زیر مستثنی می باشد:

برای دانشجویانی که دو سال به طور موفق آمیز در یکی از دانشگاه های فرانسه تحصیل کرده باشند مدت زمان به دو سال کاهش می یابد.

برای افراد زیر شرط اقامت به طور کامل زائل می شود:

  1. برای اتباع کشورهایی که زبان فرانسوی بعنوان زبان رسمی یا زبان مادری آن ها محسوب می شود همچنین اتباع کشورهایی که به مدت پنج سال در مدرسه زبان فرانسوی می خوانند؛
  2. برای پناهندگان؛
  3. کسانی که در خدمت ارتش فرانسه بوده یا هستند؛

تابعیت و اقامت در فرانسه به کسانی داده می شود که با جامعه فرانسه و آداب و رسوم آن ها در آمیخته شده باشند و حقوق و تکالیف خود را انجام دهند. علاوه بر شرایط فوق باید متقاضی تحصیل تابعیت و اقامت در فرانسه وفاداری خود را به نظام نشان بدهند.

تحصیل تابعیت از طریق ازدواج

از 26 نوامبر 2003، هرگاه شخص بیگانه در فرانسه با تبعه فرانسوی ازدواج نماید بعد از 2 سال می تواند براساس تقاضا، تابعیت و اقامت در فرانسه را تحصیل نماید. ضمناً لازم است که وی یکسال در فرانسه اقامت داشته باشند.

لازم به توضیح است که در سال 2006 قانون تغییر یافته و زمان لازم برای تقاضا به چهار سال ارتقاء یافت.

حقوق و تکالیف اتباع فرانسه

بر اساس قوانین جدید و مدرن فرانسه، حقوق و تکالیف کسانی که تابعیت و اقامت در فرانسه را کسب می نمایند مانند دیگر کشورهای اتحادیه اروپایی از کلیه حقوق و وظایف بهره مند خواهند شد.

تا سال 1971 خارجیانی که تابعیت و اقامت در فرانسه را تحصیل می نمودند تا پنج سال پس از کسب تابعیت، حق رأی نداشتند اما پس از نهم ژانویه 1973 قانون به خارجیان اجازه داد تا بتوانند رأی بدهند و نیازی به گذشت پنج سال نیست.

همچنین کسانی که تابعیت و اقامت در فرانسه را تحصیل می نمایند، حق فعالیت های سیاسی و اجتماعی را دارا می باشند. در نهایت باید اضافه نمود که همه ی کسانی که تابعیت و اقامت در فرانسه را تحصیل می نمایند مانند اتباع اصلی از کلیه حقوق سیاسی و اجتماعی و غیره برخوردار خواهند شد.

تابعیت مضاعف در فرانسه

در مقررات تابعیت و اقامت در فرانسه، از سال 1972 تابعیت مضاعف اجازه داده شده است مگر در مورد کشورهایی که در کنوانسیون اروپایی تابعیت، شرکت داشته و آن را امضاء نموده اند. همچنین برای اتباع هندی استثناء وجود دارد.

از دست دادن تابعیت و شهروندی فرانسه

موارد سلب تابعیت عبارتند از:

  1. چنانچه تبعه فرانسوی به خدمت نظامی یا اجتماعی کشور خارجی درآید؛
  2. هرگاه تبعه فرانسه بدون اطلاع دولت فرانسه به خدمت نظامی در کشور دیگر گمارده شود و پس از احضار دولت فرانسه مبتنی بر ترک خدمت اقدام ننماید.

اگر شما هم خواهان تابعیت و شهروندی فرانسه هستید وکلای مجرب ما در موسسه توسعه گران مهر واقع در تهران، اصفهان، مشهد، تبریز و شیراز که از معتبرترین موسسه مهاجرت کشور می باشد می توانند شما را یاری دهند و یا به سایت سفارت فرانسه مراجعه کنید. امید است که این مطلب توانسته باشد اطلاعات مفیدی در اختیار شما خواننده گرامی قرار دهد.

مطلب فوق با کوشش همکاران ما در موسسه حقوقی توسعه گران مهر شیراز جمع آوری شده است، جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مشاورین موسسه تماس حاصل فرمایید. امید است که مطلب فوق توانسته باشد، هر چند مختصر کمکی به اطلاعاتی شما در زمینه تابعیت و اقامت در فرانسه کرده باشد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر قوانین جدید مهاجرت به فرانسه می توانید به وب سایت اخذ تابعیت و اقامت فرانسه مراجعه نمایید و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه شرایط اخذ تابعیت و نحوه مهاجرت از روش های دیگر مثل ثبت شرکت و سرمایه گذاری، مهاجرت تحصیلی و اقامت بعد از تحصیل می توانید با مشاورین موسسه مهاجرت تماس حاصل فرمایید و توسط مشاوره کارشناسان حقوق بین الملل و وکیل مهاجرت با این مسائل آشنا شوید.

در نهایت موسسه حقوقی اعزام دانشجو به فرانسه برگزیده اصطهباناتی از بهترین موسسات حقوقی کشور پاسخگوی تلفنی و حضوری شما دوست و هموطن عزیز در دفاتر تهران و شیراز در کلیه امور مربوط به پذیرش و اخذ ویزا و اقامت با گارانتی و تضمین کامل می باشد.

مطلب فوق به قلم استاد دکتر حسین آل کجباف تهیه و از طرف انتشارات جنگل منتشر شده است.

سوالات متداول در مورد تابعیت و شهروندی فرانسه

1- تابعیت کشور فرانسه بر اساس کدام اصل خاک و خون است؟

تابعیت این کشور از هر دو اصل خاک و خون به دست می آید.

2- آیا تابعیت به طفل متولد شده در فرانسه تعلق میگیرد؟

بله-در صورتی که یکی از والدین در فرانسه متولد شده باشند تابعیت به نوزاد متولد شده در این کشور تعلق میگیرد.

3- آیا تابعیت به نوزاد متولد شده در فرانسه از والدین خارجی داده میشود؟

بله تحت شرایط خاصی این اقامت داده میشود.

4- اشخاص بالای 18 سال از چه طریق میتوانند به تابعیت فرانسه برسند؟

درصورتی که شخص به مدت حداقل 5 سال در این کشور زندگی کرده باشد.

5- آیا شرایط خاصی برای دانشجویان خارجی ممتاز جهت اخذ اقامت فرانسه وجود دارد؟

بله دانشجویانی که به طور موفقیت آمیزی در یکی از دانشگاه های فرانسه تحصیل کرده باشند با 2 سال ماندن در فرانسه میتوانند درخواست تابعیت دهند.

6- شروط اقامت فرانسه برای چه کسانی کاملا برداشته میشود؟

اتباع کشور هایی که زبان فرانسه یکی از زبان های رسمی آنهاست-پناهندگان-کسانی که در خدمت ارتش فرانسه بوده اند.

7- آیا از طریق ازدواج با فردی فرانسوی میتوان به تابعیت این کشور رسید؟

بله- بین 2 تا 4 سال بعد از ازدواج با فردی که تبعه ی فرانسه است میتوان به اقامت این کشور رسید.

8- آیا حقوق شهروندی خارجیانی که تابعیت فرانسه را کسب کرده اند با افراد فرانسوی الاصل متفاوت است؟

خیر-تمامی حقوق یکسان است و فرقی گذاشته نمیشود.

9- آیا قانون تابعیت مضاعف برای کشور فرانسه وجود دارد؟

بله-اجازه ی تابعیت مضاعف از سال 1972 در فرانسه تصویب شده است.

10- چه مواردی باعث سلب تابعیت فرانسه میشود؟

چنانچه تبعه ی فرانسوی به خدمت نظامی کشور دیگری درآید.

11- آیا پناهندگان در فرانسه میتوانند به اقامت برسند؟

بله –سخت گیری ها و قوانین اقامت برای پناهندگان وجود ندارد.

18 پاسخ

    1. سلام وقتتون بخیر
      کشور فرانسه و آلمان جزء کشور هایی می باشند که تابعیت مضاعف را جز در مواردی خاص قبول نمی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

  1. سلام مدت تحصيل براي اخذ اقامت داءم محاسبه ميشود يا نه ؟ پس از مدت تحصيل و يافتن كار چند سال بايد اقامت داشته باشد تا بتواند اقامت داءم بگيرد

    1. سلام وقتتون بخیر
      خیر، مدت اقامت تحصیلی جزء سال های اقامت دائم محسوب نمی شود. پس از تحصیل می توانید کار پیدا کرده و پس از 5 سال برای اقامت دائم اقدام نمایید.

  2. سلام.ببخشید من با مدرک تحصیلی داروسازی (دانشگاه شهید بهشتی ) شرایطم برای اخذ اقامت دائم امکان پذیره؟؟ یه کم‌ مطلب سایت طولانی بود و مطالعه دقیق نکردم.بیشتر برای اقامت دائم سوال دارم.اگه میشه توی یک کامنت جواب بدید.

    1. سلام روزتون بخیر
      از طریق تحصیل اقامت دائم فرانسه ارائه نمی شود؛ اما پس از فارغ التحصیلی در صورت پیدا کردن کار می توانید برای اقامت دائم اقدام نمایید.

  3. سلام من از طریق مهاجرت غیر قاتوتی به فرانسه امدم و حال میخواهم که درخواست پناهیدگی بدهم چه قسم یک کیس باید ترتیب گنم تا زود تر مورد قبول دولت فرانسه گردد? تشکر

    1. سلام روزتون بخیر
      موسسه ما در زمینه پناهندگی اقدامی انجام نمی دهد.

  4. سلام من ۱۸ سال سن دارم و میخواهم اقامت فرانسه را بگیرم در ضمن اکنون در حال یادگیری فرانسه هستم . میخوام بدونم چجوری میتونم اقامت فرانسه بگیرم
    ممنون میشم اگه راهنماییم کنید

    1. سلام، وقت بخیر
      با توجه به شرایط سن شما بهترین روش، درخواست ویزای تحصیلی است.

  5. سلام خدمت تک تک تان . تشکر. ولی یه سوال داشتم. میشه با ویزا درسی رفت فرانسه و در آنجا اقامت دایمی داشته باشیم ممنونم ؟

    1. سلام
      در صورتی که در فرصت یک ساله پس از تحصیلات بتوانید کار پیدا کنید و مشغول شوید، میتوانید با اخذ اقامت موقت، پس از چندین سال برای اقامت دائم درخواست دهید.

  6. ما که داریم به جد فرانسوی میخونیم. ایشالا یه روزی هم ما برای تحصیل و کار به فرانسه مهاجرت کنیم.

  7. سلام خسته نباشید خواستم غیر از اینایی که توضبح دادید ارزان ترین راه گرفتن اقامت فرانسه چی هست؟؟

  8. سلام متن بسیار خوبی بود. تشکر. ولی یه سوال داشتم. میشه با ویزا درسی رفت فرانسه و در مسابقات ورزشی در سطح ملی شرکت کردو عضویت در تیم ملی ورزشی فرانسه رو بدست اورد؟

    1. با عرض سلام خدمت همه دوستان شوخ طبع
      پیشنهاد میکنم حتما بحث اقامت و تابعیت را در سایت و قوانین فیفا در مورد اصالت بازیکنان تیم ملی هر کشور را مطالعه بفرمایید.

  9. سلام من 37 سال دارم تابعیت ایران و امریکا رو دارم تخصص خاصی هم ندارم میخاستم بدونم چطوری میتونم تابعیت فرانسه رو بدست بیارم؟ سپاسگذارم.

    1. با سلام
      به همت دوستان فعال سایت، بسیاری از سوالات بازدیدکنندگان در قالب مقالات در سایت به تفصیل پاسخ داده شده است.
      برای یافتن جواب سوالی که فرمودید پیشنهاد میکنم در قسمت «تابعیت و اقامت»، «تابعیت و اقامت در فرانسه » را مطالعه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *